Ponudba okolice

V bližini se Vam ponuja nešteto možnosti za aktiven oddih: od smučanja na najmodernejšem smučišču, do pohodništva (na Blegoš, Kojco ali pa Porezen, ki je od apartmaja oddaljen le dobri 2 uri hoda). Ljubitelji kolesarjenja se lahko podate do Zakojce, tam obiščete domačijo pisatelja Franceta Bevka ter se naučite veščin jahanja na turistični kmetiji. Željni spustov z gorskimi kolesi, pa zagotovo sprostite adrenalin v Bike and fun park Cerkno. V neposredni bližini je reka Idrijca, ki privablja ribiče ter vse, ki se v vročih poletnih mesecih radi osvežite v reki. Ljubitelji termalnih voda, pa po celodnevnih aktivnostih lahko obiščete mini Terme Cerkno.

Če pa vam prija bolj miren oddih, boste pri nas lahko uživali v čudovitih razgledih na bližnje vrhove, v sprehodu po gozdu, nabiranju gob, zelišč…

Prav tako pa ne manjka kulturnih znamenitosti v okolici. Muzej v Cerknem ponuja odličen vpogled v zgodovino in razvoj samega kraja ter vam predstavi Laufarje, ki sodijo med znane pustne like na Slovenskem. V času bivanja pri nas, pa nikakor ne smete izpustiti ogleda Partizanske bolnice Franja, spomenika humanosti iz časa II. svetovne vojne ali pa Rudnika živega srebra v Idriji.

Povezave do okoliških dejavnosti